2018. már 18.

Hell or High Water - A préri urai

írta: Ryzla
Hell or High Water - A préri urai

Sztoriját tekintve ez egy bankrablós film, de nem a klasszikus fajtából. Tempója a megszokottnál jóval lassabb, illetve egy csipetnyivel több mondanivalóval is bír.

hell-or-high-water-1.jpg

Nagyon nagy dolgokra azért ne számítsunk, csak a felszínt karcolgatja fegyvertartás, illetve jó és a rossz örök harca témakörben. Koncepciója sem túl eredeti, nincsenek nagy csavarok, de jól adagolja az akció jeleneteket, ami épp elegendő ahhoz, hogy szórakoztató és viszonylag izgalmas maradjon a maga 2 órás játékidejére.

Legnagyobb erőssége egyértelműen a castingban rejlik. Chris Pine egyedül is elvinné a filmet, de hatalmas szerencsénkre ezúttal Ben Fosterrel tolják a bromance-t, - a szó szoros értelmében - mivel testvérpárt alakítanak. Róluk nehéz nem a Supernatural Winchester fivéreire asszociálni, ugyanis az érzékeny, magas, hosszú hajú és a vagány, csajozógép karakterpáros, mintha egy az egyben onnan került volna átemelésre. Nincs ezzel baj, sőt.

maxresdefault.jpg

A törvény oldalát a szinte már fájdalmasan klisés, nyugdíjba vonulás előtti rendőrfőnök és helyettese páros képviseli. Jeff Bridges hozza a megszokott magas színvonalat és a comanche felmenőkkel rendelkező Gil Birmingham sem rossz a deputy szerepében.  A legemlékezetesebb mégis egyértelműen Foster játéka marad. Iszonyatosan fekszik neki ez a fél- pszichopata szerep (lásd. még Alpha Dog), el is lopja a showt színésztársai elől.

hell-or-high-water-2016-002-cowboys-at-porch-table-original.jpg

A film másik nagy erőssége a helyszín, a nyugat-texasi táj egyszerűen gyönyörű. Szinte élmény nézni a kietlen tájakat és szerencsére a rendező nem is spórol a nagy totálokkal. Eyecandy texasi módra.

A film összességében nem kiemelkedő, de kategóriáján belül nagyon jó kis darab. A hangulat magával ragadó, a színészi játék briliáns.

Mindenképp ajánlott megtekintésre.

7/10 

Szólj hozzá